Pyhä birmat

Harebell Kissalan Pyhä Birma

- siitosnaaraat

- siitosurokset

- kastraatit

Pyhä birma on sinisilmäinen, puolipitkäkarvainen naamiokissa. Sen kasvot, korvat, jalat ja häntä ovat naamion väriset, mutta muu vartalo on kullanhohtoinen. Käpälät ovat puhtaanvalkoiset ja niitä kutsutaan sukiksi. Takakäpälistä sukat jatkuvat valkoisena kiilana ylöspäin.

Pyhän birman naamiovärejä on monta: ruskea, sininen, suklaa, lila, punainen ja creme. Lisäksi näistä väreistä löytyy myös tabby-kuvioinnit sekä ruskea-, sininen-, suklaa- ja lilakilpikonnaväritykset. Pyhä birma on rakenteeltaan keskikokoinen. Sen jalat ovat lyhyet ja vahvat, käpälät isot ja pyöreät. Pää on melko pyöreä ja paksuposkinen. Silmät ovat syvän siniset, pyöreät ja hieman vinot. Korvat ovat keskikokoiset ja pyöreäkärkiset. Karva on puolipitkää ja silkkimäistä. Se on pidempää selässä ja kyljissä, lyhyempää kasvoissa. Kauluri ja häntä ovat erittäin tuuheita.

Birma-kissat ovat yleensä erittäin terveitä ja pitkäikäisiä. Ne syntyvät kokonaan valkoisina ja niiden värit alkavat hahmottua vasta muutaman viikon ikäisinä.
Harebell Kissala
Lapua
(06) 437 7192, (050) 541 5026 
harebell@netikka.fi 
 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!